Type waar je naar op zoek bent:

De eetbank van Oud is Nieuw maakt je keuken tot een woonkeuken

Een woonkeuken, dat willen we toch allemaal! Misschien heb jij de luxe van een woonkeuken of droom je van een toekomstige woonkeuken. Het is een heerlijke plek in huis om samen de dag door te nemen, te genieten van het ontbijt of waar je uitgebreid kan tafelen met vrienden of familie. Wij helpen je met wat interieurtips voor een mooie woonkeuken. Van een eetbank met caféstoelen tot de perfecte eetkamertafel op maat.

 

Benut de ruimte optimaal met op maat gemaakte meubels

Groot of klein, de ruimte verdient een sfeervolle inrichting. Dat begint bij het oppervlak, hoeveel ruimte heb ik? Een kleine woonkeuken vraagt om een praktische inrichting. Je kunt denken aan op maat gemaakte meubels: een eettafel van 1,36 meter met een subtiel onderstel, een eetbank of eethoekbank op maat gecombineerd met caféstoelen die weinig ruimte in beslag nemen.

Het voordeel van op maat gemaakte meubels is dat je de afmeting van de meubels afstemt op de ruimte die je hebt. Ga je naar een woonwinkel zit je vast aan standaard en gangbare maten.

Oud is Nieuw maakt alle meubels op maat, dus 1,36 meter is geen gekke afmeting voor een eettafel. En met een mooie wandbank op maat, voorzien van een klep creëer je een extra opbergruimte in de keuken. Je benut met een eetbank elke beschikbare centimeter. Gebruik je stoelen dan zit je altijd met loze ruimtes (stoelleuning, ruimte tussen de eetstoelen), wanneer je weinig ruimte hebt is dat dus zonde.

Heb je wat meer ruimte kun je voor een wat grotere klepbank kiezen in combinatie met eetkamerstoelen. Bijvoorbeeld leuke caféstoelen in verschillende kleuren of een aantal gestoffeerde stoelen.

Eetbank
Vaste stoffering op eetbank
Op maat gemaakte bank steigerhout
Klepbank wit
klepbank reykjavik

Creëer je eigen interieurstijl

Thuis voelen in je eigen huis is de belangrijkste voorwaarde in een interieur. Dat maakt het tevens lastig, want voor iedereen is dat anders. Maar in elke interieur vind je meubels terug.

Hout brengt warmte

Onze op maat gemaakte meubels bevatten een zeker mate van “warmte”. Veelal wordt dit gecreëerd door het gebruikte materiaal, hout. De afwerking bepaald of het past in een landelijk, industrieel interieur of in een wit of strak interieur. We bieden eetbanken aan van steigerhout, maar we maken ook strakke witte eetbanken. In verschillende stappen creëer je een eigen meubel: kies het soort meubel, kies het materiaal, bepaal de afmetingen en vervolgens de afwerking.

Een mix van stoelen

Waar je eerder koos voor 4, 6 of 8 dezelfde eetkamerstoelen zie je nu een mix van verschillende soorten en maten. Combineer eens caféstoeltjes in verschillende kleuren. Er zijn tal van verschillende caféstoelen, denk alleen al aan verschillende rugleuningen en met of zonder armleuning. Ga je liever voor safe, dan bestel je meerdere stoelen van hetzelfde model en met dezelfde kleur.

De perfecte eettafel

Afhankelijk van het aantal gezinsleden en de ruimte bepaal je de grootte van je eetkamertafel. Ook hier zijn een tal van mogelijkheden. Een strakke eetkamertafel zonder poespas of een eetkamertafel met een robuuste poot of met een stalen onderstel. Nog niet gesproken over de afmeting en de afwerking. Woon je alleen of samen met een huisgenoot of vriend, dan is een tafel van 3 meter niet nodig en heel ongezellig, maar een tafel van 1,40 meter zou dan veel beter passen. Wat betreft de afwerking: je kunt kiezen voor een kleur verf of toch liever een whitewash of olie.

Kortom, je hebt ongekend veel mogelijkheden als het gaat om de inrichting van je woonkeuken. Ben je op zoek naar meubels op maat, een eetbank, caféstoelen of een eetkamertafel? Wij helpen je graag verder.

Gestoffeerde eetbank
Klepbank op maat

Ook een eetbank op maat?

Neem vrijblijvend contact met ons op, via het formulier op de contactpagina of telefonisch: 0031 (0) 6 302 83 867.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren