Navigatie overslaan MENU

in Blog op 08 september 2020

Een eetbank maakt jouw keuken tot een woonkeuken

Een woonkeuken, dat willen we toch allemaal! Misschien heb jij de luxe van een woonkeuken of droom je van een toekomstige woonkeuken. Het is een heerlijke plek in huis om samen de dag te starten, te genieten van de lunch of waar je uitgebreid kan tafelen met vrienden of familie. Wij helpen je met wat interieurtips aan een mooie woonkeuken. Van een comfortabele eetbank gecombineerd met caféstoelen tot de perfecte eetkamertafel op maat.

Benut de ruimte optimaal met op maat gemaakte meubels

Groot of klein, jouw keuken verdient een sfeervolle inrichting. Dat begint bij het oppervlak, hoeveel ruimte heb ik? Een kleine woonkeuken vraagt om een praktische inrichting. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan op maat gemaakte meubels: een eettafel van 1,36 meter met een subtiel onderstel, een eetbank of eethoekbank op maat gemaakt. Gecombineerd met caféstoelen die weinig ruimte in beslag nemen.

Het voordeel van op maat gemaakte meubels is dat je de afmeting van de meubels afstemt op de ruimte die je hebt. Ga je naar een woonwinkel zit je vast aan standaard en gangbare maten.

Oud is Nieuw maakt alle meubels op maat, dus 1,36 meter is geen gekke afmeting voor een eetbank of eettafel. En met een mooie wandbank op maat, voorzien van een klep creëer je een extra opbergruimte in jouw keuken. Je benut met een eetbank elke beschikbare centimeter. Gebruik je stoelen dan zit je altijd met loze ruimtes (stoelleuning, ruimte tussen de eetkamerstoelen), wanneer je weinig ruimte hebt is dat dus zonde.

Heb je wat meer ruimte in je woonkeuken, dan kun je voor een wat grotere klepbank gaan in combinatie met eetkamerstoelen. Bijvoorbeeld caféstoelen met een armleuning in verschillende kleuren of een aantal gestoffeerde stoelen.

Klepbank stregcode

Creëer je eigen interieurstijl

Thuis voelen in je eigen huis is de belangrijkste voorwaarde in een interieur. Dat maakt het tevens lastig, want voor iedereen is dat anders. Maar in elke interieur vind je meubels terug, ook in jouw woonkeuken.

Hout brengt warmte

Op maat gemaakte meubels bevatten een zeker mate van “warmte”. Veelal wordt dit gecreëerd door het gebruikte materiaal, hout. De afwerking bepaald of het past in een landelijke woonkeuken, een industrieel interieur of in een wit of strak interieur. Oud is Nieuw biedt eetbanken aan van steigerhout, maar we maken ook strakke witte eetbanken. In verschillende stappen creëer je een eigen meubel: kies het soort meubel, kies het materiaal, bepaal de afmetingen en vervolgens de afwerking.

Eetbank tafel

Combineer de wandbank met stoelen

Waar je eerder 4, 6 of 8 dezelfde eetkamerstoelen aan de eetkamertafel zag, zie je nu een mix van verschillende soorten en maten stoelen. Ook gecombineerd met een wandbank. Combineer eens een wandbank met caféstoeltjes in verschillende kleuren. Er zijn tal van verschillende caféstoelen, denk alleen al aan verschillende rugleuningen en met of zonder armleuning. Ga je liever voor safe, dan bestel je meerdere stoelen van hetzelfde model en in dezelfde kleur.

De perfecte eettafel

Afhankelijk van het aantal gezinsleden en de ruimte bepaal je de grootte van je eetkamertafel. Ook hier zijn een tal van mogelijkheden. Een strakke eetkamertafel zonder poespas of een eetkamertafel van wagondelen met een stalen onderstel.

Woon je alleen of samen met een huisgenoot of vriend, dan is een tafel van 3 meter lang niet nodig en heel ongezellig, maar een tafel van 1,40 meter doorsnee wel passen.

Wat betreft de afwerking: je kunt kiezen voor een kleur verf of toch liever een whitewash of olie.

Kortom, je hebt ongekend veel mogelijkheden als het gaat om de inrichting van je woonkeuken.

Ben je op zoek naar

Een eetbank, caféstoelen of een eetkamertafel?