Navigatie overslaan MENU

in Blog op 23 mei 2022

Dit zijn de interieurtrends van 2022

De interieurtrends in 2022 draaien vooral om de liefde voor de natuur en ronde en organische vormen. In deze inspiratieblog zet onze interieurstylist Melissa alle woontrends van 2022 én de kleurentrends van 2022 op een rij.

Woontrend 1: Buiten naar binnen

Tijdens de coronatijd brachten we veel tijd thuis door en zijn we de natuur meer gaan waarderen. De natuur werd dé inspiratiebron voor interieurs. Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven zien we dat nog steeds terug. Niet zo gek natuurlijk, want het is heel rustgevend. Denk bij deze woontrend aan natuurlijke materialen, zoals hout, linnen, bamboe en wol en natuurlijke grijstinten en zandtinten. Wil je er een beetje kleur bij? Kies dan voor zachte pasteltonen.

Woontrend 1: Buiten naar binnen

Bank in organische vorm
Tafel organische vorm

Woontrend 2: Ronde en organische vormen

Ronde en organische vormen zijn heel populair. Je ziet veel afgeronde banken, ronde eettafels, salontafels in een golvende vorm, ronde spiegels, vazen en kandelaars. Die ronde en organische vormen geven je huis een warme, vriendelijke uitstraling. Het is een mooie afwisseling met de vele strakke, rechte lijnen in interieurs. Een vloerkleed in een organische vorm past bijvoorbeeld heel goed bij een strakke bank.

Woontrend 3: Doe maar duurzaam

Duurzaamheid is een tegenwoordig een belangrijk thema, ook in de woonwereld. Je kan je interieur eenvoudig verduurzamen: koop bewust en kies voor kwaliteit. Het draait in deze trend om milieubewuste accessoires – van bijvoorbeeld gerecycled karton of gerecyclede PET-flessen – en: duurzame meubels. Dat laatste past natuurlijk perfect bij Oud is Nieuw. Wij maken houten meubels die jaren meegaan.
Het is natuurlijk ook heel duurzaam om je oude meubels een tweede leven te geven. Oud is Nieuw geeft oude meubels graag een nieuw jasje. Kan je huidige kast, klepbank, fauteuil of tafel nog een ronde mee, dan helpen we je graag.

Oud is Nieuw duurzame bank

Oud is Nieuw cafestoelen

Woontrend 4: Back to the seventies

De knusse jaren 70-stijl is terug! Dat is niet zo gek, want veel elementen uit de vorige woontrends passen heel goed in een typisch jaren 70-interieur. Van meubels met afgeronde hoeken tot ronde spiegels. In deze trend mogen de kleuren wel wat bonter: (oker)geel, groen, paars en oranje. Ook color blocking (het combineren van verschillende kleuren) is toegestaan. Houd je vooral niet in: alles kan en mag!

Twee trendkleuren

Dit jaar springen er twee trendkleuren uit: saliegroen en Bright Skies. Saliegroen is een mooie combinatie van grijs en groen. Het is een subtiele, warme kleur die rust brengt in je interieur. Saliegroen is geïnspireerd op de natuur en daardoor goed te combineren met natuurlijke materialen, zoals hout, rotan en linnen.
Bright Skies is een lichtblauwe kleur die door Flexa uitgeroepen is tot Kleur van het jaar 2022. Het is een frisse blauwtint. Bright Skies is goed te combineren met natuurlijke tinten zoals beige en bruin, maar ook met een ander kleurtje, zoals zachtroze.

Interieuradvies nodig?

Heb je na het lezen van alle woontrends zin om je interieur een frisse look te geven? Je kunt natuurlijk een van de muren in je huis saliegroen of Bright Skies-blauw schilderen. Maar je kunt ook heel eenvoudig kussens, vaasjes of kaarsen kopen die passen bij de trend die jij het leukst vindt. Hulp nodig? Onze interieurstylist Melissa staat voor je klaar.

Wil jij ook

interieuradvies?