Navigatie overslaan MENU

in Blog op 29 maart 2020

Kies jij ook voor een eetbank of wandbank of toch liever keukenstoelen?

Eetbanken worden veelal gekozen i.p.v. eetkamerstoelen. Bij Oud is Nieuw snappen we de keus voor een eetbank wel, het is praktisch en ook nog eens heel mooi. Er is genoeg te kiezen, eetbanken met rugleuning, maar je kunt ook gaan voor een eetbank zonder rugleuning. Een bank van hout op maat gemaakt of een eetbank met stoffen zitting en stalen frame. Veel leesplezier!

Hoe bepaal je de afmeting van een eetbank

De afmeting van de wandbank, zo noemt men de eetbank ook wel, is geheel afhankelijk van de wensen. Of het nu gaat om een grote wandbank van 4 of 5 meter of om een klein en praktisch exemplaar van 1,20 meter, Oud is Nieuw maakt de eetbank volledig op maat.

Het is belangrijk om te kijken waar de eetbank een plekje in het interieur krijgt. Zo kan je de afmeting ook beter bepalen. Komt het in een grote leefkeuken of misschien zelfs in de woonkamer bij de eethoek? En welke functie krijgt de wandbank. Om aan te eten of moet de wandbank ook vakken bevatten die dienen als opruimvakken? De medewerkers van Oud is Nieuw kunnen je hierin volledig adviseren.

Kleur van de eettafelbank

Je hebt al gekozen voor een wandbank i.p.v. eetkamerstoelen. Je bent erover uit hoe groot de wandbank moet worden. Nu de kleur van de eettafelbank nog. Je kunt ervoor kiezen de bank te laten zoals deze is gemaakt, van steigerhout of van een andere houtsoort. Dus zonder verf, wash of lak. Toch wordt er vaker gekozen voor een likje verf of bijvoorbeeld een mooie whitewash, als het gaat om een eettafelbank van hout.

We bieden ook eetbanken aan met een stoffenzitting of met een stoffen rugleuning. Dan kies je i.p.v. een kleurtje verf, een mooie stof uit voor de bank. Of een combinatie, een houten eetbank met een vaste stoffen zitting maken we ook steeds meer.

Klepbank wit

Wandbank in combinatie met een boekenkast of tv-meubel

De wandbank is ook uitermate geschikt om te combineren met bijvoorbeeld een mooie vakkenkast. Of te verlengen zodat de bank ook dient als tv-meubel. We hebben hele wanden bekleed met het meubel. De wandbank die overloopt in een boekenkast en vervolgens verlengt wordt met een tv-meubel. Niet alleen praktisch, maar ook heel stijlvol en helemaal van deze tijd. In de afwerking zorgen we ervoor dat het passend is bij jouw interieur. Uiteraard in overleg met jou, want jij hebt je wensen of voorbeelden vast op een rijtje.

Op onze Pinterest of Instagram tref je mooie voorbeelden van de wandbank in combinatie met andere meubels.

Eetbanken
Alle eetbanken
Volg ons voor meer inspiratie!