Navigatie overslaan MENU

in Blog op 22 maart 2022

Nieuw: een compleet interieurontwerp van Oud is Nieuw

Ken je dat gevoel? De winter is eindelijk achter de rug, de lente lonkt en ineens heb je zin om je interieur te veranderen. Zin in een (ander) kleurtje op de muur, om de woonkamer onder handen te nemen, of misschien zelfs wel de hele woning. Oud is Nieuw Styling kan je daarbij helpen met een compleet interieurontwerp!

Uniek interieurontwerp

Onze interieurstylist Melissa gaat aan de slag met jouw woonwensen en maakt een passend, vakkundig, creatief én uniek interieurontwerp.

Hoe Melissa werkt? Met haar eigen stappenplan:

Uniek interieurontwerp Oud is Nieuw

In 5 stappen een nieuw interieur

 

Stap 1: De kennismaking

Het begint natuurlijk allemaal met een kennismakingsgesprek, waarin Melissa jou en je woonwensen leert kennen. Welke ruimte wil je aanpakken: de woonkamer, slaapkamer, de hele begane grond of de hele woning? Wil je alleen schuiven met meubels of spelen met kleur? Of wil je een compleet advies, inclusief vloerplan, meubelplan, lichtplan en stylingadvies? En zo ja, welke eigen meubels of accessoires moeten dan sowieso een mooie plek krijgen? Denk bijvoorbeeld aan een erfstuk of een souvenir van een onvergetelijke reis.

Je merkt het: er zijn een heleboel vragen. Maar samen komen jullie tot de antwoorden. Nog één vraag dan: is er een plattegrond van de ruimte(s) beschikbaar? Nee? Geen probleem: dan meten wij het in.

Kleuradvies Oud is Nieuw

Stap 2: Het moodboard

Terug bij Oud is Nieuw gaat Melissa meteen aan de slag met een digitaal moodboard. Met beelden van kleuren, behangetjes, materialen en texturen probeert ze de gewenste sfeer te vangen. Als ze tevreden is, stuurt ze je het moodboard toe zodat je het rustig kunt bekijken. Later belt ze om het door te nemen. Zou je wat willen aanpassen? Geen probleem. Helemaal tevreden? Dan gaat ze verder met…

Stap 3: Het materiaal- en meubelplan

Aan de hand van het moodboard maakt Melissa een materiaal- en meubelplan voor jouw nieuwe interieur. Uiteraard is alles perfect op elkaar afgestemd. Ze verzamelt allerlei stalen, zodat je de stof van de bank of de gordijnen kunt voelen en het behangetje met eigen ogen kunt bekijken.

Oud is Nieuw staat natuurlijk bekend om de op maat gemaakte meubels. Voor het meubelplan kan Melissa speciaal voor jou een uniek meubel ontwerpen, bijvoorbeeld een kast, eetkamerbank, tafel of wandmeubel. Dan heb je echt iets bijzonders in huis!

Tot de opties behoort ook een lichtplan: waar moet een lamp komen, zodat je op de bank een boek kunt lezen? En wat is een mooie lamp voor boven de eettafel? Uiteraard kan Melissa ook helpen met het afstylen.

Stap 4: De presentatie

Een ontzettend leuk en spannend moment! Je wordt uitgenodigd in Biddinghuizen voor de presentatie van het interieurplan. Aan de hand van tekeningen, stalen en foto’s krijg je een totaalbeeld voor de inrichting. Op de plattegronden is aangegeven welke muur een behangetje krijgt en waar die nieuwe stoel komt te staan.

Materiaalplan Oud is Nieuw

Stap 5: De uitwerking

De laatste stap. Je nieuwe interieur is in zicht! Je krijgt een shoplijst met alle informatie over de producten en materialen, van behang en vloer tot decoratie. Melissa kan daarna langskomen om alles af te stylen. Het wachten wordt beloond met een nieuw, fris interieur!

Wil jij ook

interieuradvies?