Navigatie overslaan MENU

in Blog op 02 november 2023

Ontwerp je eigen organische tafel

Het meest verkochte meubel bij Oud is Nieuw van de afgelopen tijd: de organische tafel. Meerdere keren per week maken we een tafel in een organische vorm. En zoals je van ons gewend bent: je mag ‘m zelf ontwerpen. In deze blog lees je waar je over na kunt denken bij het ontwerpen van jouw organische tafel.

Organische tafel op maat

Woontrends komen en gaan, maar wij weten inmiddels: organische tafels zijn een blijvertje. Wekelijks verlaten meerdere exemplaren onze loods in Biddinghuizen. Dat snappen wij wel: een organische tafel heeft een warme, vriendelijke uitstraling. Het is een mooie afwisseling met de vele strakke lijnen in een keuken of woonkamer.  

Bij Oud is Nieuw stel je helemaal zelf jouw organische tafel samen. Hieronder lees je waarover je kunt nadenken.   

Organische tafel

Schets van organische tafel

Kies de organische vorm

Dit zijn de populairste vormen en maten van organische tafels bij Oud is Nieuw: 

  • Kiezelvormige tafel  
  • Niervormige tafel  
  • Organische tafel  

Wil je een andere vorm tafel? Dat kan, leuk zelfs! Eigenaresse Heleen: “Ik daag mensen uit iets nieuws te ontwerpen. Je mag zelf een schets maken of een foto van een organische tafel sturen. Er was zelfs een klant die een ontwerp van stucloop knutselde.” Kom je er niet helemaal uit? We denken graag met je mee. 

Kies het materiaal van jouw organische tafel 

Het gros van de organische tafels die we maken, is van massief eiken. En dan willen we nog twee mooie materialen uitlichten, die ook interessant zijn voor werk- en bureaubladen: 

  • Linoleum op berkenmultiplex – meerdere lagen berkenfineer van dezelfde dikte met bovenop een laagje linoleum. Linoleum is een sterk, natuurlijk materiaal en voelt zacht en warm aan. 
  • HPL op berkenmultiplex – meerdere lagen berkenfineer van dezelfde dikte met bovenop HPL. Dat is een hard materiaal, dat kras- en stootvast is.  

organische tafel

Halve maan poot organische tafel

Kies de poot  

De meeste klanten kiezen voor stalen poten onder hun organische tafel. Hier vind je een overzicht van onze standaardpoten. Heleen: “Toch zien we ook een andere trend opkomen: de eiken tafelpoot. Denk aan smalle poten – we noemen ze de hockeysticks – of juist massieve poten, een soort halve manen.  

Sommige klanten brengen poten mee die ze ergens anders gekocht hebben of willen de poten van hun oude eetkamertafel hergebruiken. Ook dat kan bij Oud is Nieuw.

Kies de rand én de afwerking 

We komen steeds dichter bij het definitieve ontwerp. Er zijn nog een paar vragen over: wil je een verjongde (afgeschuinde) of toch een rechte rand?  

En bij een eiken tafel: hoe mogen de mensen in onze spuiterij de tafel behandelen? Met een beits of een matte lak? Beits trekt ín het hout en beschermt je organische tafel van binnenuit tegen krassen, stoten en vlekken. Onze matte lak vormt een beschermlaagje óp het hout.  

rand organische tafel

Voorbeelden en prijzen van onze organische tafels 

Je hebt over alles nagedacht. Nu kunnen we met jouw organische tafel aan de slag. Heleen: “We maken altijd eerst een voorbeeld, zodat we zeker weten dat je tevreden bent. Daarna zet Elco de cnc-machine aan het werk.” En voor je het weet schittert jouw zelfontworpen organische tafel in je interieur.  

Wil je meer voorbeelden zien en een indruk krijgen van de prijzen? Kijk dan op onze speciale pagina over onze organische tafels.

Op zoek naar

een organische tafel?