Navigatie overslaan MENU

Persoonlijk advies en volop inspiratie

Wat in 2010 begon als hobby van Elco en Heleen Prins is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met 12 enthousiaste medewerkers. Wij zijn Oud is Nieuw en we hebben u iets te vertellen! Mensen kiezen bewust voor ons. Ze willen iets unieks, iets moois en dat zijn niet de meubels die je bij de buren vindt. Je komt bij Oud is Nieuw binnen, in wat voorheen de aardappelschuur was. Nu bevindt zich daar een showroom met een aantal op maat gemaakte meubels, ter inspiratie. Niet veel voorraad, want alles wordt op maat gemaakt, maar je wil mensen toch inspireren met wat mogelijk is. De diversiteit van meubels valt direct op, want dat is wat we willen bieden.

Bekijk onze bedrijfsfilm

Waar het is begonnen

Het is ooit begonnen is Zeewolde, als hobby. Heleen was werkzaam bij de Rabobank en in haar vrije tijd graag bezig met stofferen of een kwast.

“Ik wil graag mijn eigen draai geven aan meubels, dingen mooi maken. Dat liep wat uit de hand toen bleek dat er een markt voor was.”

Oud is Nieuw is specialist in het maken van meubels op maat, het stofferen van meubels en knapt oude meubels op. We voeren onze werkzaamheden allemaal uit in onze loods in Biddinghuizen, met onze eigen, vaste medewerkers. In de afgelopen tien jaren groeide Oud is Nieuw uit tot een professioneel en vakkundig bedrijf dat werkt voor particulieren en bedrijven. De meubels van Oud is Nieuw tref je in restaurants, café’s, kantines, winkels en dus ook bij de mensen thuis.

Vakkundig en professioneel

Al onze werkzaamheden vragen om nauwkeurigheid, dat kan alleen met de juiste kennis en ervaring.
Het resultaat hangt niet alleen af van het afvinken van uw wensen. Het betreft ook de kwaliteit van de materialen waarmee we werken en een eerlijk advies. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuzes, om zo samen te gaan voor het beste eindresultaat. Onze medewerkers dragen hun passie uit in wat ze doen, dat zie je terug in de meubels die we maken.

Wat we u beloven

Professionaliteit
Maatwerk
Duurzaam ondernemen
Scherpe prijzen
Snelle levering

Duurzaam ondernemen voor de volgende generaties

Elco en Heleen zijn enorme liefhebbers van de natuur, helemaal wanneer het gaat om de Scandinavische landen. Noorwegen is favoriet en wordt jaarlijks met veel plezier bezocht. Veel inspiratie doen ze op in de rust die ze daar ervaren. Dat laten ze terugkomen in hun op maat gemaakte meubels, maar nog meer.

Hun liefde voor de natuur willen ze met liefde overbrengen op de volgende generaties. “Dat kan alleen wanneer wijzelf staan voor duurzaam ondernemen!”

Daarom genereren ze meer dan de helft van hun omzet met het opknappen en restaureren van oude meubels. Oude meubels kennen een verhaal, zijn gemaakt van kwalitatieve materialen en kunnen vaak nog jaren mee. De oude medaillon stoel van oma gaat over op kinderen en kleinkinderen. Oud is Nieuw zorgt ervoor dat de staat van de stoel goed blijft. Voorziet de stoel van een nieuwe stof, nieuwe veren en kan de stoel opnieuw opvullen. Maar ook oude kasten, banken, dressoirs kunnen voorzien worden van een andere kleur, nieuw hang- en sluitwerk, nieuwe grepen of een nieuwe stof. We investeren extra in het restaureren en opknappen van oude meubels door ze ook te controleren op houtrot en waar nodig vervangen we het oude houtwerk door nieuw houtwerk of we verstevigen het houtwerk.

Zo krijgen oude meubels een nieuw leven!

Gestoffeerde bank en stoelen
Deze prachtige set hebben we voorzien van nieuwe veren, opnieuw opgevuld en voorzien van een nieuwe stof.
Eettafel
ronde salontafeltjes
Gemaakt van het hout een grote eetkamertafel. Hergebruik van bruikbare materialen.
Landelijke stoel stofferen
Fauteuils
Voorzien van nieuwe vulling en een nieuwe stof. Het houtwerk is ook opnieuw behandeld.
Landelijke buffetkast
Blad van het onderste gedeelte van de kast vervangen door een nieuw blad en de kast opnieuw in de verf gezet.
Medaillon stoel
Zo komen stoelen soms bij ons binnen. Aan ons de dankbare taak om de stoel te restaureren.
Wij blijven graag aan u verbonden