Navigatie overslaan MENU

Caféstoelen en tafels voor Wasbar, België

Een hapje eten en tegelijk een wasje draaien. Het kan in de Wasbar, een bijzonder, Vlaams concept met inmiddels elf vestigingen in België. Extra leuk: de (bar)tafels en (bar)stoelen komen uit de loods van Oud is Nieuw!

Creatieve oplossing

De Wasbar is het idee van Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, twee Vlamingen die in 2012 in een klein appartement in hartje Gent woonden. Plaats voor een wasmachine was er niet. Ze hadden geen zin om urenlang in een ongezellige wasserette te zitten, dus brachten ze hun was bij hun ouders. Dat ging de twee steeds meer tegenstaan en dus bedachten ze een creatieve oplossing: de Wasbar. Hier kunnen jonge mensen hun was doen (in wasmachines en drogers met namen als Jacqueline en Jacob) en tijdens het wachten vrienden ontmoeten en wat lekkers eten.

Wasbar, België

Gekleurde en gerecyclede meubels

“Tien jaar geleden werd ik benaderd door Dries en Yuri”, herinnert Heleen van Oud is Nieuw zich. “Ze hadden ons gevonden via de Belgische variant van Marktplaats. Voor hun Wasbar zochten ze gekleurde tafels, caféstoelen, bartafels en barstoelen. De twee wilden per se gerecyclede meubels, dus ze waren bij ons aan het goede adres. Wij hebben toen van alles voor ze uitgezocht, in de gewenste kleur gespoten en uiteindelijk bezorgd in Gent.”

De Wasbar werd ongekend populair. Binnen anderhalf jaar openden de Vlamingen nog twee bars en ook toen mocht Oud is Nieuw weer meubels leveren. Inmiddels zijn er dus al elf vestigingen van de Wasbar in heel België en is het concept overgenomen door Top Brands, uitbater van onder meer Pizza Hut. Heleen: “Maar nog steeds weten ze ons te vinden. Twee keer per jaar krijgen we het verzoek om nieuwe tafels te maken.” In al die jaren is de stijl wel veranderd. “In het begin maakten we meubels in landelijke stijl: van massief hout, met bolpootjes. Tegenwoordig beweegt de Wasbar mee met de trends en leveren we vooral strakke tafels.”

Wil jij ook

kleurrijke caféstoelen?