Navigatie overslaan MENU

Caféstoelen en tafels voor restaurant in Drenthe

Orvelte is een museumdorpje in Drenthe en erg populair onder toeristen. De oude boerderijen en straten met oude klinkers geven het dorp een unieke sfeer. Helemaal wanneer het lentezonnetje schijnt en de eekhoorntjes van de ene naar de andere boom springen. Drenthe op zijn mooist, zoals we dan zeggen.

Drentse Heerlijkheid

Levi en Charlotte openden in januari 2022 de deuren van de Drentse Heerlijkheid in Orvelte. De boerderij waarin het restaurant huist, heeft het stel volledig opgeknapt: oude elementen komen veel meer tot hun recht. “Mensen die hier al jaren komen, vragen of we het plafond in de oorspronkelijke staat hebben hersteld”, vertelt Levi. De oude balken zaten er altijd al, maar vielen door het donkere interieur niet op. Nu, met de lichte kleuren en een rustige inrichting, trekt het meer de aandacht.”

Drentse Heerlijkheid Orvelte

Veel stoelen en passend bij de inrichting

Charlotte zocht caféstoelen voor hun restaurant, veel stoelen en passend bij het karakter van de boerderij. “In mijn zoektocht op internet kwam ik direct bij Oud is Nieuw uit. We keken niet verder en belden met Heleen voor een afspraak. Een ritje naar Biddinghuizen was de moeite waard. De modellen van de caféstoelen lieten we aan Heleen over. De kleuren waren snel bepaald.” Het werd lichtblauw (dezelfde kleur als op de muur), geel (komt ook terug op de muren), zwart en bruin (zoals je de oude caféstoelen nog tegenkomt en passend bij de kleur van het dak).

Charlotte: “Alles was mogelijk en Oud is Nieuw leverde ons prachtige caféstoelen en op maat gemaakte tafels. We hebben caféstoelen met en zonder armleuning, hoge en lage rugleuning, rond en vierkante zittingen. Juist de afwisseling in de modellen en de kleuren maken het een mooi en passend geheel.”

Op maat gemaakte tafels

De stoelen staan aan prachtige op maat gemaakte tafels. Tafels van Vurenhout met een warme, bruine beits en horecalak. De tafels zijn daarom uitermate geschikt voor de horeca. Heleen: “Elke tafel is voorzien van een bijzonder onderstel”. Zo komen de tafels mooi tot hun recht en de stoelen ook.

In alle kleuren mogelijk
Juist een combinatie van verschillende kleuren maken deze samenstelling leuk.
Caféstoelen in alle kleuren en verschillende modellen
Erg geschikt voor aan een ronde tafel

Voorheen Professor Pannenkoek

De Drentse Heerlijkheid was voorheen Professor Pannenkoek, maar Levi en Charlotte serveren niet alleen maar pannenkoeken. Ze hebben een eenvoudige, maar fijne menukaart gecreëerd. “En we worden trouwlocatie”, vertelt Levi. Hij laat nog een prachtige ruimte zien in de boerderij, die ze daarvoor willen gebruiken. In de zomermaanden kun je buiten trouwen. Het karakter van de boerderij, een wijde en vrije omgeving waarin de natuur volop aanwezig is en het gezang van verschillende vogels, maken het tot een prachtige (trouw)locatie. Daarom niet meer Professor Pannenkoek, maar de Drentse Heerlijkheid.

Op bezoek in Drenthe

Wil jij Drenthe eens aandoen, vergeet dan zeker Orvelte niet met de volgende museumpjes:

  • klompenmakerij;
  • houtzagerij;
  • ouderwets snoepwinkeltje;
  • kleine bakkerij;
  • Jan Kruis museum

En voor je lunch, bakje koffie of een hapje eten ga je natuurlijk naar de Drentse Heerlijkheid, waar je meteen onze caféstoelen en tafels kan bewonderen.

Verschillende modellen
Bekijk onze caféstoelen
Toe aan een nieuw interieur voor

uw restaurant, hotel of andere horecagelegenheid?