Navigatie overslaan MENU

Horeca-interieur voor BloteVoetenPark Brunssum

In het zuidelijkste puntje van Limburg, in Brunssum, vind je het BloteVoetenPark. De nieuwe eigenaresse wilde graag een nieuw horeca-interieur voor het bijbehorende restaurant: de Blotevoetenhut. Via Pinterest belandde ze 240 kilometer verderop, bij Oud is Nieuw in Biddinghuizen.

Nieuw horeca-interieur voor ‘Blotevoetenhut’

Van Biddinghuizen naar Brunssum, het is een flinke rit. Een aantal weken geleden vertrokken we met een bus vol horecameubels naar het Limburgse BloteVoetenPark van Maloe Janssen. Zij is sinds een paar jaar de eigenaresse van dit grootste blotevoetenpad van de Benelux en vond het nu tijd voor een nieuw, kleurrijk horeca-interieur voor de ‘Blotevoetenhut’.

Stoffen BloteVoetenPark

Fan van leuke printjes

“Ik had de website van Oud is Nieuw al tig keer bezocht”, vertelt Maloe via de telefoon. “In onze zoektocht naar een nieuw interieur kwamen we jullie stoeltjes op Pinterest tegen. Ik was meteen fan van de leuke printjes, maar de showroom ligt niet bepaald om de hoek…” De Uitje van het jaar-verkiezing van de ANWB (die het park nét niet won) bracht Maloe in februari 2023 in de buurt van Oud is Nieuw en toen greep ze haar kans. Lachend: “Ik dacht: we gaan even kijken, maar we hebben meteen alles besteld.”

Barkrukken van Oud is Nieuw voor BloteVoetenPark

Van schoolstoelen tot bartafels

Dat alles is een heel horeca-interieur: 26 schoolstoelen, 8 barkrukken, 4 bartafels, 12 horecatafeltjes, 2 tafelbladen en een stapel kussens om precies te zijn. Maloe: “Heleen voelde haarfijn aan wat we zochten. We dachten: dit is het.” Heleen herinnert zich de ontmoeting nog goed. “Het klikte meteen. Ik heb Maloe allerlei stoffen laten zien en daarmee zijn we samen gaan mixen en matchen. Uiteindelijk heeft ze vijf printjes gekozen, voor kussens en de zittingen van de schoolstoelen en barkrukken. Voor de tafels kozen we voor wagonhout en barnwood eiken. Dat stoere past bij hun concept.”

Slechts vier weken levertijd

Maloe wilde het nieuwe horeca-interieur het liefst voor eind maart hebben staan, voor de ‘bosopening’ van het BloteVoetenPark. Kort dag, maar geen probleem voor Oud is Nieuw. In een recordtijd van vier weken stonden alle stoelen en tafels in Brunssum. Maloe: “Het is zo gaaf. Het is een beetje hippie-achtig, een beetje gek. Maar het past. Het is alsof het nooit anders is geweest.”

Wil jij ook een kleurrijk

horeca-interieur?