Navigatie overslaan MENU

Horecabanken stofferen voor Hotel Baars

In hartje Harderwijk ligt Best Western Hotel Baars, een familiebedrijf dat al sinds 1875 gasten uit de hele wereld ontvangt. Eigenaresse Angela Baars volgt Oud is Nieuw al een tijdje op Facebook. Toen ze de horecabanken in de brasserie opnieuw wilde laten stofferen, dacht ze meteen aan ons.

Opfrisbeurt voor horecabanken

Op de hoek van de Smeepoortstraat en het Kerkplein, vlak bij de imposante Grote Kerk van Harderwijk ligt Best Western Hotel Baars. Een sfeervol stadshotel met 63 kamers en een gezellige brasserie. In 2016 is de boel verbouwd en zijn voor de brasserie meterslange grijze, leren horecabanken met knopen in de rugleuning gemaakt. Nu, bijna zeven jaar later, zijn die banken toe aan een opfrisbeurt.

Roze horecabank Hotel Baars
Groene horecabank Hotel Baars Oud is Nieuw

Meer kleur in het hotelinterieur

“De rugleuningen zijn nog goed”, vertelt eigenaresse Angela Baars in haar brasserie. “Maar de zittingen waren slecht en hier en daar al kapot. Ik heb Oud is Nieuw gevraagd eens te komen kijken om mee te denken. Ik volg Oud is Nieuw al een tijdje op Facebook, hun stoffen en printjes vind ik zo leuk. Ze hebben ook Dikke Dirck in Harderwijk gerestyled. Die stijl past niet helemaal bij ons, maar ik had wel zin in iets meer kleur in het hotel.”

Nieuwe zitting van skai-leer

Heleen kwam kijken. “Wij zijn altijd te porren voor een recycleklus”, lacht ze. “De rugleuning zag er inderdaad nog prima uit, dus besloten we alleen de zitting van de horecabanken te vervangen. Ik liet een stalenboek zien en samen kozen we voor een groene en roze tint skai-leer. Dat is imitatieleer dat nauwelijks van echt leer te onderscheiden is.”

Stofferen horecabanken Hotel Baars door Oud is Nieuw
Stofferen horecabanken door Oud is Nieuw

Stofferen ín het hotel

Omdat de horecabanken te groot waren om naar de Oud is Nieuw-loods te vervoeren, heeft Heleen alle spullen en stoffen meegenomen en de banken ín het hotel gestoffeerd, samen met dochter Fleur. “Dat was ontzettend leuk”, herinnert ze zich. “Gasten en hotelmedewerkers kwamen regelmatig kijken hoe we de banken aanpakten. We hebben de zitting opgevuld en daarna bekleed met skai Texas in de kleuren magnolia 160 en skai eucalyptus 193. Later hebben we ook nog matchende kussentjes gemaakt, met echte Oud is Nieuw-printjes.”

Tevreden met ‘nieuwe’ horecabanken

Het resultaat is helemaal naar Angela’s zin. “De brasserie was behoorlijk grijs, de nieuwe groene en roze zittingen op de banken fleuren de boel op. Het is anders, maar niet té. Ik vond het meteen mooi. Groen is lekker fris en het roze past goed bij onze gordijnen. De kussentjes maken het helemaal af. Alles is op elkaar afgestemd. Enkele vaste gasten – vooral dames – is de nieuwe zitting al opgevallen. Zij vinden het ook erg mooi!”

Wil jij ook een nieuw

horeca-interieur?