Navigatie overslaan MENU

Meubels restaurant Dikke Dirck Amersfoort

Meubels voor restaurant Dikke Dirck Amersfoort

Na het succes van Dikke Dirck in Harderwijk, heeft het restaurant het horecaconcept ook gekopieerd naar Amersfoort. Kenmerkend is het interieur van het restaurant in Harderwijk, zoals je kan zien op onze projectenpagina. Amersfoort moest nog sprekender, grootser en vooral veel Oud is Nieuw. Die uitdaging zijn de medewerkers van Oud is Nieuw aangegaan en met een verbluffend resultaat. “Gelukkig hadden we al ervaring met het restaurant in Harderwijk en weten we uit ervaring, niets is hier gek!”

Zo luidt er een recensie: “Naast lekker eten raak je niet uitgekeken. Er is zoveel te zien en de sfeer is zo authentiek en huiselijk”!

Gestoffeerde schoolstoelen

Er zijn ontzettend veel schoolstoelen gestoffeerd. Iedere stoel met een andere stof en zelfs de rugleuning en zitting verschillen nog van stof. Wat een rommeltje wordt dat, horen we je denken, maar het geheel ademt eenheid.

Naast schoolstoelen zijn er ook verschillende banken, barkrukken en hoekbanken gestoffeerd. Veel gebruikte stoffen zijn velours, design stoffen, leer en koeienhuid.

Op maat gemaakte tafel

Vrij uniek is de tafel met eiken inleg. De eiken inleg is gebaseerd op het patroon van zonnestralen. Volledig op maat gemaakt voor het restaurant en dus echt uniek in zijn soort.

Net zoals de tafel die is gemaakt van een oude fabrieksmachine. De tafel bestaat uit oude wagondelen (eikenhout) en heeft een stalen onderstel. Je komt er nergens zo’n zelfde tegen!

In de fotogalerij hieronder zie je het resultaat.

Tafel met eiken inleg en gestoffeerde bank
Speciaal aan deze tafel is de eiken inleg in zonmotief.
Zitbank gestoffeerd
De samenstelling van stoffen is uniek en toch heel passend
Inrichting restaurant | Meubels Oud is Nieuw
Elementen bank, tafels en caféstoelen
De speelde elementen bank, mooie stofjes i.c.m. het hout van tafels en caféstoelen
Tafel met eiken inleg en thonet stoel met gestoffeerde zitting
Tafel met eiken inlegin vorm van zonnestralen

Caféstoelen in verschillende kleuren en modellen

In het restaurant tref je ook verschillende kleuren en modellen caféstoelen. Iedere stoel in een andere kleur. Met en zonder gestoffeerde zitting. De kleuren zijn afgestemd op de stoffen die gebruikt zijn en als we de stijl in een paar woorden moeten vatten: retro en industrieel.

Stofferen en oude meubels opknappen

Voor het restaurant hebben we oude meubels opgeknapt. De meubels komen allemaal uit de opslag van Oud is Nieuw en zijn door de eigenaren uitgezocht. Denk aan fauteuils, de caféstoelen en schoolstoelen. Maar ook barkrukken en zitbanken. De wandbanken zijn wel op maat gemaakt. Iedere bank heeft een gestoffeerde rug en zitting waardoor het zitcomfort optimaal is tijdens je lunch of diner.

Basis gekopieerd en toch een heel ander horeca interieur

De basis hadden we al liggen in het horeca interieur van Dikke Dirck Harderwijk, maar de uitwerking is zo anders geworden. Toch zie en voel je de overeenkomsten en kan je het zusje niet van de broer scheiden. Resultaat: zij blij, wij blij!

Gebruikte producten
Op zoek naar een interieurstylist voor

uw restaurant, hotel of andere horecagelegenheid?