Navigatie overslaan MENU

Stijlvol horeca-interieur voor Bruut in Enschede

Bruut is een bistro en wijnbar in het centrum van Enschede. Vijf jaar geleden namen Ylona Schievink en haar man Jarno de zaak over. Hun wens: nieuwe meubels. Via Google kwamen ze bij ons in Biddinghuizen terecht.

Lange horecabanken

Al bijna vijf jaar zijn Ylona en Jarno de eigenaren van Bruut, een restaurant met wijnbar én dakterras in hartje Enschede. Bij hen kun je genieten van luxe gerechten, met goede wijnen erbij. Toen de twee de zaak overnamen, veranderden ze de inrichting. Het werd stoer, een tikkeltje industrieel, met gravity op de wanden. En daar hoorden lange horecabanken bij.

Horeca-inrichting Bruut Enschede

Maatwerk en aandacht

Ylona’s zoektocht naar die banken begon op Google. Wat ze zocht? “Maatwerk en aandacht voor mij als klant. Vakmensen die met me meedenken.” Ze vond Oud is Nieuw, belde meteen Heleen en stond niet veel later in de loods in Biddinghuizen. Ylona: “Ik wist wat ik wilde, qua afmeting en kleur. Heleen heeft meegedacht over de vorm en de materialen. De ruwe schets in ons hoofd is door haar tot een product gekomen: donkergroene velvet banken.” Daarnaast mocht Oud is Nieuw stoelen restylen, tafelbladen vervangen en zwarte, houten barstoeltjes leveren.

Verwoestende brand

Helaas hebben Ylona en Jarno niet lang van hun nieuwe restaurant en meubels kunnen genieten. Anderhalf jaar na de opening brak er midden in de nacht brand uit. Een ramp. “Alles was weg of beschadigd” vertelt Ylona. “We hebben alles opnieuw moeten aanschaffen. Dat was ook het moment om andere keuzes te maken. Na de brand hebben we het interieur moderner gemaakt.”

Gestoffeerde horecabank Bruut Enschede

Opnieuw stofferen

En dus mocht Oud is Nieuw de horecabanken opnieuw stofferen. Eerst de banken boven in de wijnbar, later ook die in het restaurant. Groen velvet is verruild voor een beige gemêleerde stof. Nu ook de laatste banken klaar zijn, blikt Ylona tevreden terug. “Ik vond het fijn schakelen met Oud is Nieuw: korte lijntjes, even overleggen via de app. Dat past bij ons. Ik ben heel blij met het nieuwe interieur. We krijgen er veel complimenten over. Het is mooi, stijlvol, écht Bruut.”

Wil je ook een stijlvol

horeca-interieur?