Navigatie overslaan MENU

Stoelen en banken in opdracht van Creative Builders

Dikke mik: zo noemt Eric Davidson van Creative Builders de samenwerking met Oud is Nieuw. En dat is het! Al jaren werken we samen aan bijzondere projecten. Onlangs nog, maakten we in opdracht van de creatieve club banken, stoelen én plantenbakken voor cultureel centrum de Veluvine in Nunspeet.

Inspirerende omgevingen

Creative Builders uit Nunspeet bedenkt, ontwerpt én creëert inspirerende omgevingen die een positieve bijdrage leveren aan de beleving. Van een kinderbehandelkamer in een ziekenhuis en de gangen van een zorgcentrum tot winkels en klaslokalen: met beelden, kleuren en vormen zorgen ze voor de juiste sfeer op de juiste plek.

Barokstoelen met print

Voor stoelen, banken en andere meubels schakelt Eric Davidson, eigenaar van Creative Builders, regelmatig de hulp van Oud is Nieuw in. “We werken al jaren samen met Heleen, Elco en hun collega’s”, vertelt Eric. “Patricia, een goede vriendin, werkt daar. Zo ben ik in Biddinghuizen terechtgekomen. Ik doe veel met grote prints op muren, daar zag ik dat prints op stoffen ook heel mooi zijn. Vooral hun barokstoelen met print vond ik meteen gaaf.”

Restyling foyer Veluvine

Samen met Oud is Nieuw gaf Creative Builders het kantoor van de christelijke sponsororganisatie Compassion in Apeldoorn al een make-over, het volgende project is een groen speelplein op basisschool de Borchstee in Elburg. Maar eerst: de restyling van de foyer van de Veluvine, het cultureel centrum van Nunspeet. Eric: “Het thema is – heel toepasselijk – oud en nieuw. De opdracht was om meer zitplaatsen te creëren. Ik heb stoelen en banken ontworpen, Oud is Nieuw heeft ze gemaakt.” Het resultaat: oude barokbanken en -stoelen met nieuwe velvet prints en groene velvet banken in u-vorm. Voor de aankleding kwamen er ook nog dertig (!) plantenbakken van eiken fineerplaten bij.

Koningsblauwe barokbank Veluvine

Details koningsblauwe barokbank

Veel creativiteit

Eric is erg blij met de samenwerking en de gerestaureerde meubels. “Als ik met Heleen overleg, zijn we net twee stuiterballen bij elkaar. Dan komt er heel veel creativiteit los. Ze is dolenthousiast en overlegt goed met haar collega’s. Onze creatieve plannen legt ze altijd voor aan de rest van het team en dan komen er nóg meer of nóg betere ideeën. Dat waardeer ik aan haar en aan Oud is Nieuw. Bovendien worden de meubels perfect gemaakt en afgeleverd. Het is echt vakwerk.”

Velvet u-bank Oud is Nieuw
Velvet u-bank
Koningsblauwe barokbank
Koningsblauwe barokbank
Barokstoel met velvetstof en print
Barokstoel met velvet én print
Wil jij ook met Oud is Nieuw

samenwerken?