Navigatie overslaan MENU

in Meer projecten op 12 maart 2024

Tafels en schoolstoelen voor Hoor en Zie

In de vier vestigingen van Hoor en Zie, een winkel voor brillen en hoortoestellen, schitteren al jaren onze tafels en schoolstoelen. Hoog tijd dus om er een kijkje te nemen.

Het begon met caféstoelen

Eerst maar eens terug in de tijd, naar 2016. Het jaar dat Hans van Wikselaar zijn eerste winkel voor brillen en hoortoestellen in Leersum opende. Ilse van Interieuratelier Panis hielp hem bij het ontwerp en schakelde ons in om caféstoelen en barkrukken op te knappen in de huisstijlkleuren. Niet veel later volgden vestigingen in Woudenberg, Voorthuizen en Renkum, waarvoor wij ook weer aan de slag mochten. Toen al een mooie klus. 

Hoor en zie vestiging Renkum

Tafelpoot met cafestoelen

Frisse tafels en schoolstoelen 

In het voorjaar van 2023 stonden Hans en zijn vriendin ineens bij ons in Biddinghuizen op de stoep. “Na al die jaren waren we toe aan een frisse look in onze vestigingen”, vertelt Hans in zijn zaak in Leersum. “Nieuwe tafels en stoelen. Het mocht wel wat chiquer.” In de loods wisten ze niet wat ze zagen. “Al die schoolstoelen, al die stoffen. Ik was flabbergasted. Zo veel keuze. Ook in tafels, in noesten en nerven en in onderstellen. 

Tafels als ontmoetingsplek 

De twee kozen voor hun brillen- en hoortoestellenwinkels voor lange tafels van massief eiken. Aan het begin van de zomer werden ze geleverd. “In Voorthuizen staat me toch een lel van een tafel”, vertelt Hans. “Die is meer dan drie meter. De tafel hier in Leersum is bijna tweeënhalve meter, met een vier centimeter dik blad. Die lengte hebben we ook wel nodig, het is een ontmoetingsplek voor klanten.” Dat zien we ook deze ochtend. Klanten wachten er met een kop cappuccino of verse thee op hun beurt. Een ouder echtpaar maakt een praatje met de man tegenover hen. Een dame legt haar jas over de stoel om brillen te passen.  

Tafel met caféstoelen

Bruine cafestoelen

Schoolstoelen in bruin skai-leer 

De schoolstoelen staan verspreid over de winkels. Aan de wachttafel, in de meetruimtes, om de balie. “We konden uit wel tig kleuren en stoffen kiezen”, herinnert Hans zich. “De keuze viel op bruin skai-leer Texas met een zwart frame. Chique, stoer en tijdloos. De stoelen zitten perfect en de prijskwaliteitverhouding is top.” Hans was zo tevreden dat hij meteen voor thuis het een en ander bestelde. “Ik ben onder de indruk van wat ze bij Oud is Nieuw kunnen maken. Het is écht maatwerk, alles is mogelijk. En ze leveren snel. Niets meer dan lof!” 

Houten tafel met caféstoelen
Bruine caféstoelen
Barokstoel met velvet én print
Op zoek naar

een nieuw interieur voor jouw winkel, restaurant of kantoor?