Type waar je naar op zoek bent:

Tips voor het aanschaffen van schoolmeubilair

Je hebt de taak gekregen om een nieuw schoolmeubilair uit te zoeken. Stoelen voor in de aula, stoelen voor de personeelskamer en stoelen voor een aantal gezellige zit plekken in de school. Een verantwoordelijke klus en je vindt het geen eenvoudige opdracht. Welke kleur stoelen, zitcomfort speelt een belangrijke rol en ga je voor hout of liever voor een kunststof stoel? Oud is Nieuw helpt je graag met een aantal tips voor een mooi en comfortabel schoolmeubilair.

Kunststof stoelen voor de aula

Kunststof stoelen zijn licht in gewicht, eenvoudig schoon te maken en stapelbaar. Uitermate geschikt voor in de aula of personeelskantine.

Bepaal de juiste maatgroep van de stoelen

Denk aan de zithoogte van de stoelen. In het voortgezet onderwijs is de zithoogte van stoelen hoger dan stoelen die je wil gebruiken in het basisonderwijs. In totaal zijn er zeven verschillende maatgroepen. De maatgroepen lopen op van 1 tot en met 7.

Wij gaan even uit van kunststof stoelen voor een aula in het voorgezet onderwijs, dan moet je denken aan maatgroep 6 of 7.  De kunststof stoelen die wij aanbieden hebben een zithoogte van 46 en 47 cm, te vergelijken met maatgroep 6/7.

Ga voor kleur

Een aula, het is de plek waar leerlingen eten, gezellig kletsen of voor de laatste keer hun proefwerk doornemen. Dat is leuker in een inspirerende en motiverende ruimte. Het moet vooral niet te statig en je wil verre van saai blijven.

Ga voor een combinatie van gekleurde kunststof stoelen. Kleur brengt altijd leven in de brouwerij en staat heel gezellig. Bang dat het allemaal te bond wordt dan beperk je het aantal kleuren tot bijvoorbeeld twee. Of je kiest voor groepjes gekleurde stoelen, eettafels gecombineerd met pastel groene stoelen en tafels met witte stoelen. Heel stijlvol, rustig en toch verre van saai.

Durf je de uitdaging van kleur aan te gaan, kun je voor vier of zelfs vijf verschillende kleuren kantinestoelen gaan. Een eettafel gecombineerd met verschillende kleuren kunststof stoelen of een tafel gecombineerd met één kleur.

Kuipstoel van kunststof
Kuipstoel groen
Terrasstoel kunststof
Kunststof tuinstoel voor binnen en buiten

Houten stoelen voor kantine of aula

Naast kunststof stoelen heb je ook nog houten stoelen, bijvoorbeeld de klassieke caféstoelen. Een mix van verschillende modellen en kleuren vrolijken de ruimte al snel op. In een volgende blog delen we een aantal tips voor houten stoelen en gestoffeerde stoelen (leuk voor een aantal authentieke zitplekken.

Zoek geschikte tafels

Naast stoelen zijn de tafels ook belangrijk in het bepalen van de sfeer. In een aula wordt vaak gekozen voor steriele en witte tafels, onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te verschuiven. Logisch, maar ook een beetje saai.

Je kunt hele mooie eettafels of kantinetafels op maat laten maken, die ook voldoen aan de bovenstaande voorwaarden. Door de tafel af te werken met een mooie verf, lak of olie kan Oud is Nieuw ervoor zorgen dat de tafels eenvoudig af te nemen zijn na de lunchpauze.

Zo is een tafel van steigerhout of een eettafel met een stalen onderstel in eens ook een optie, veel sfeervoller. Laat je vooral goed informeren over de mogelijkheden van een op maat gemaakte tafel. Bespreek je wensen, voorwaarden en budget met een leverancier of interieurstylist. Je verwonderd je over de uitkomst van een dergelijk advies gesprek.

Oud is Nieuw kan je ook vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van een passend en stijlvol schoolmeubilair.

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren