Type waar je naar op zoek bent:

Buiten leven met op maat gemaakte tuinmeubels

In de achtertuin hoor ik verschillende hogedrukspuiten hun werk doen en de tuinmeubels worden uit de schuur gehaald, de tuin moet zomer klaar. Overal klinken de stemmen van spelende kinderen en de geur van de barbecue komt me tegemoet. Het was een heerlijk zomers weekend, en dat half april. Wat hebben we genoten!

Op Instagram zag ik prachtige buiteninterieurs voorbij komen, werkelijk de mooiste plaatjes. Ze zijn jou ook vast niet ontgaan. Misschien heb je er wel enige jaloezie naar gekeken, heel begrijpelijk hoor. Laten we daar eens wat aan doen. Ik help je graag met een aantal tips voor het inrichten van je achtertuin.

 

Bepaal het aantal zitplekken

Zomerse avonden borrelen met vrienden of een relaxed avond met vriendlief? Het is goed om eerst na te denken over een aantal vaste zitplekken. Vaste zitplekken kan je creëren met een mooie op maat gemaakte hoekbank van bijvoorbeeld steigerhout, of een zitbank van pallethout. Bij de vaste zitplekken kan je heel gemakkelijk een aantal stoeltjes aanschuiven, bijvoorbeeld caféstoelen of kunststof terrasstoelen. Ideaal voor de avonden waarop de buren of je vrienden mee-eten. Zo zit je nooit met te weinig plekken.

Kortom: bepaald het aantal vaste en flexibele zitplekken. Stem daar je buitenmeubels op af.

 

Zoek passende tuinmeubels

Dan ga je opzoek naar geschikte tuinmeubels. Ik noemde al een mooie op maat gemaakte bank van steigerhout of pallethout, een aantal leuke caféstoeltjes of iets heel anders een klepbank voor buiten. Het voordeel van tuinmeubels die je op maat laat maken is dat ze geheel naar eigen zeggen gemaakt kunnen worden. Jij bepaald de maatvoering, het materiaal en de kleur. Voor bijpassende tuinkussen schakelen we de dames van onze stoffeer afdeling in. In overleg wordt de stof uitgezocht en de maten bepaald.

Wil je inspiratie op doen dan kan je avonden druk zijn op Instagram en Pinterest. Het helpt je om bepaalde keuzes te maken. Bedenk vooral wat je niet wil en kijk dan wat er aan wensen overblijft. Zo creëer je een eigen smaak die je kan loslaten op het buitenmeubilair.

Dan heb je een idee voor een geschikte tuinbank in combinatie met een aantal leuke tuinstoelen, nu de verdere aankleding nog.

Tuinmeubels op maat | Klepbank voor buiten

Aankleding van je achtertuin

Levend groen is altijd goed, ga je voor bonte kleuren of hou je het liever wat neutraler. In een tuin hoort levend groen. Combineer hoge en lage, boompjes, planten en bloemen met elkaar, speel met mooie bloempotten of bloembakken. Dat kan aan de schutting, op de grond of op tuintafel. Zoek de mooiste plekjes uit en creëer sfeer met levend groen.

Maar daarmee ben je nog niet klaar. Denk ook aan leuke kussentjes, warme plaids, mooie tuinfakkels, kaarsen of andere soort verlichting. Allemaal accessoires waarmee je warmte en gezelligheid creëert.

Budgettips: kijk eens bij de Wibra of Action voor tuinaccessoires en verspreid je aankopen door de zomer heen.

Elke woonplaats kent ook wel een gezellig boetiekje of woonwinkel. Loopt gewoon eens binnen voor de nodige inspiratie.

 

Overige “lege” plekken in de achtertuin

Heb je een grote achtertuin dan kan je naast een gezellige zithoek, nog meer gezellige plekken creëren.

Een loungeplek voor de kinderen met een op maat gemaakt hemelbed of een ligbank van Douglashout. Aangekleed met kussens, katoenen slinger en een leuke tuinposter. Voor de kleinsten een zandbank of speelhuisje, schommel of een glijbaan.

Zo creëer je voor ieder een heerlijke plek in de tuin!

 

Oud is Nieuw

Richting het voorjaar of de zomer zijn wij als Oud is Nieuw druk met het maken van op maat gemaakte tuinmeubels. Dat varieert van tuintafels, tuinbanken tot aan buitenkeukens of terrasmeubilair. Onze meubels worden gemaakt van steigerhout, Douglashout of grenenhout.

Naast op maat gemaakte meubels hebben we in onze webshop ook kunststof buitenstoelen in veel verschillende kleuren of caféstoelen in diverse modellen.

De mogelijkheden zijn veel, de vragen wellicht ook. Neem gerust contact met op ons voor een vrijblijvende kennismaking of rondleiding in onze werkplaats in Biddinghuizen.

Dan rest nog één ding: geniet van het buitenleven en proef de zomer!

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren