Navigatie overslaan MENU

in Blog op 21 september 2022

Zo maak je jouw interieur klaar voor de herfst

Hallo herfst! Het is kouder, natter, donkerder buiten, en dus zijn we meer thuis. Hoog tijd voor kaarsjes, plaids en andere gezelligheid. Met deze drie tips van onze interieurstyliste Melissa maak je jouw interieur heel eenvoudig herfst-proof.

Herfst in huis

Goed nieuws: om een gezellig, herfstachtig interieur te creëren hoef je niet meteen je hele interieur aan te pakken. Met een paar kleine veranderingen haal je binnen no-time de herfst in huis. In deze blog gaat Melissa, de interieurstyliste van Oud is Nieuw, dieper in op deze drie tips:

  1. Mix met materialen
  2. Hergebruik accessoires
  3. Kies voor zachter licht

Mix met materialen

1. Mix met materialen

Het belangrijkste voor de sfeer en gezelligheid in je interieur? Materialen! In de herfst kies je warme, rijke stoffen. Denk aan hoogpolige stoffen, wollig materiaal, velvet of ribstof. Melissa: “Mijn belangrijkste tip: mix met materialen. Als je te veel van één materiaal in huis hebt, wordt het kil. Verschillende materialen geven warmte aan je interieur.”

Dat kan heel eenvoudig met een plaid voor de haard, (andere) sierkussens op de bank of een vloerkleed. “Het vervangen van je sierkussens is een kleine verandering met een groots effect”, weet Melissa. “Omdat de bank meestal centraal in de woonkamer staat, heeft het veel invloed op de sfeer in huis. Dat geldt ook voor een vloerkleed. Geweven katoen is leuk voor de lente, in de herfst mag het wel wat hoogpoliger. Lekker warm aan je voeten!”

2. Hergebruik accessoires

Het is echt niet nodig om elk seizoen nieuwe vazen, potten en andere accessoires te kopen. Oud is Nieuw is vóór hergebruik, ook bij interieurstyling. Je kunt heel eenvoudig een kandelaar of pot overspuiten in een najaarskleur. Of slechts wat nieuwe kaarsen kopen in een trendkleur. Wat die kleuren zijn? Melissa: “Terra en oker zie je nu veel. Het zijn warme kleuren, die goed met andere tinten te combineren zijn. Je kunt ze mixen met (poeder)roze, bordeaux of oranje, waardoor het geheel warmer wordt.”

Het is verleidelijk om jouw accessoires maandenlang op dezelfde plek te laten. Melissa’s tip: geef ze eens een nieuw plekje! Of groepeer ze. “Zet bijvoorbeeld eens wat kandelaren of planten bij elkaar. Je kunt je vazen en potten ook een vleugje herfst geven. Ga de natuur in, zoek mooie herfstbladeren of rozenbottels en zet ze op een vaas.”

3. Kies voor zachter licht

Doe jij ’s avonds ook alweer eerder de lampen aan? Licht heeft veel invloed op de gezelligheid in huis. “Draai eens een ander peertje in een aantal lampen”, adviseert Melissa. “Tegenwoordig is er veel keus in zachter licht, je kunt zelfs kiezen voor peertjes die roze- of goudkleurig licht verspreiden. Veel gezelliger!” De inspiratieblog van oktober staat helemaal in het teken van verlichting. Wordt vervolgd dus!

Inspiratie
Wil je meer

interieuradvies?